Ski's kopen?

Ben je toe aan nieuwe ski’s of ga je voor het eerst ski’s kopen lees dan onze tips, aanbiedingen, uitverkoop tips en verkoopadressen. Ski’s kopen in de aanbieding kan natuurlijk bij outlets en uitverkoop. Onder het kopje Tips bij ski’s kopen staan er verschillende aandachtspunten waar je op moet letten bij het aanschaffen van ski’s. Je kunt bijvoorbeeld tweedehands ski’s kopen voor een lagere prijs, of naar Duitsland gaan om een volledige skiset te kopen voor een lage prijs.

Bekijk de voor- en nadelen van ski's kopen

Onderwerpen

 1. Eerst huren, dan kopen
 2. Tips
 3. Bepaal jouw type ski
 4. Ski’s kopen voor kinderen
 5. Outlets, uitverkoop en aanbiedingen
 6. Tweedehands ski’s
 7. Webshop top 10
 8. Fysieke winkels

Eerst huren, dan kopen

Wil je met een gerust gevoel ski’s kopen, zoek dan naar een winkel waar je ze eerst kunt huren. Bevalt de skiset dan kun je ze aanschaffen en wordt de huurprijs verrekend. Zowel skiverhuurders in Nederland en het buitenland bieden een huur-koop constructie.

Tips

Zo zorg je ervoor dat je super tevreden bent met je aankoop tegen een zo laag mogelijke prijs.

 • Ski’s kopen is goedkoper dan huren, mits je er minimaal 5 jaar lang 1 week per jaar op hebt geskied. Check onze berekening.
 • Eerst huren, dan kopen. Veel wintersport winkels zoals Intersport RENT bieden dit aan.
 • Ga naar een erkende wintersportspecialist voor deskundig advies
 • Zorg dat je weet welke soorten ski’s er zijn en welk type bij jou past. Check de type ski's.
 • Koop indien mogelijk overjarige ski’s. Ga bijvoorbeeld in april naar de winkel en je koopt zomaar ski’s met 50% korting of soms meer.
 • Bezoek een ski outlet en een grote outlet sale.
 • Overweeg om je ski’s tijdens de wintersportvakantie te kopen. Vaak kun je ze eerst uitproberen voordat je ze definitief aanschaft. Bevalt het niet dan kun je de ski’s direct omruilen in de winkel.

Bepaal jouw type ski

Naast het grote verschil in prijzen moet je eerst bepalen welk type ski je nodig hebt.

Soorten ski’s zijn:

Allround ski / easycarver
Deze ski is zeer geschikt voor beginners en gevorderden en kunnen ook gebruikt worden door experts. De ski is een makkelijke draaiende en goed onder controle te houden ski. Voor off-piste zijn deze ski’s niet geschikt.

All mountain ski
De All mountain ski is zeer geschikt voor experts en pro’s en worden ook gebruikt door beginners en gevorderden. De ski is perfect voor de hele berg en is geschikt voor freeriders. Per model wordt er aangegeven of ze vooral bedoeld worden voor piste of off-piste.

Sportieve ski / sportcarver
De sportieve ski, ook wel de sportcarver genoemd, is zeer geschikt voor gevorderden en experts, maar kunnen ook gebruikt worden door pro’s en beginners. De ski’s zijn niet geschikt voor off-piste. De ski’s zijn gemaakt voor de korte en lange bochten en zijn perfect om te carven op de piste.

Slalom ski
De slalom ski heeft een hoge stabiliteit en laat zich makkelijk draaien. Deze ski is zeer geschikt voor experts en pro’s, maar kunnen ook gebruikt worden door gevorderden. De ski’s zijn niet off-piste te gebruiken

Race ski
De race ski is perfect voor een hoge snelheid en lange bochten. Het is zeer geschikt voor experts en pro’s op de piste. De ski’s hebben zelfs tot een hoge snelheid een extreme stabiliteit. De ski’s zijn niet geschikt om off-piste te skiën.

Freeride ski
De freeride ski’s zijn gemaakt voor afdalingen in de verse poedersneeuw naast de piste. Hoe breder de ski’s, hoe meer drijfvermogen. De ski’s zijn zeer geschikt voor experts en pro’s off-piste.

Ski’s kopen voor kinderen

Kinderen groeien als kool en je wilt liever niet elk jaar dure ski’s kopen. Toch zijn er interessante mogelijkheden voor een kind, waaronder een groeiplan. Zoek naar een winkel met een groeiplan. Met een groeiplan hoef je niet elk jaar nieuwe ski’s te kopen. Tegen een vaste lage prijs per jaar kun datgene wat niet past gewoon omruilen. Skihuur voor kinderen is gratis bij sommige online verhuurplatforms indien de ouders ook huren. Kijk op skiverhuur-vergelijken.nl welke dit zijn.

Outlets, uitverkoop en aanbiedingen

Met een aanbieding bespaar je veel geld maar ook het bezoeken van een ski outlet is zeker de moeite waard. Ga je ski’s kopen, zoek dan naar een aanbieding of er aanbiedingen zijn of ga aan het einde van het winterseizoen. Begin april naar de winkel want dan koop je ski’s van het afgelopen seizoen met soms wel 50% korting of meer.

Intersport heeft jaarlijks een magazijnverkoop wat plaatsvindt in Woerden, rond oktober heb je de kans om over het gehele assortiment tot wel 80% korting te krijgen. Bij Duijvestein wintersport is er jaarlijks ook een magazijnverkoop, ongeveer 3 dagen in Oktober heb je de kans om producten aan te schaffen met wel 70% korting. Winterkleding-outlet.nl is vóór het begin van een nieuw wintersport een outlet gestart. Hier kun je met een flinke korting ski kleding aanschaffen.

Tweedehands ski’s

Tweedehands ski’s zijn een goedkoop en goed alternatief voor nieuwe ski’s kopen of huren. Op Marktplaats vind je altijd wel passende ski’s bij jou in de buurt. Voor ongeveer 80 tot 100 euro heb je al een tweede hands ski.

 • Tips tweedehands ski’s kopen
 • Controleer de bindingen met een schoen
 • Controleer de boogspanning
 • Controleer de stalen kanten
 • Controleer hoe oud ze zijn, na 7 jaar wordt de boogspanning minder waardoor ze minder goed sturen.
 • Controleer of het type ski wel bij jou past.

Webshop top 10

Fysieke winkels

Wil je in alle rust passen en meten ga dan naar een fysieke winkel bij jou in de buurt.